Hőszigetelő anyagok

Tudjon meg többet hőszigetelő anyagainkról!

Önnek érdemes tájékozódnia Nálunk az egyes hőszigetelő anyagokról, hiszen felhasználási területük, testsűrűségük, nedvességfelvételük, nyomószilárdságuk, hőállóságuk, hővezetési tényezőjük, így a költségük kapcsán is eltérések mutatkoznak.


Talán az egyik legismertebb külső hőszigetelő anyag, a csaknem hatvan éves polisztirol, hétköznapi nevén hungarocell. Napjainkban a polisztirol ül a hőszigetelő anyagok trónján, hiszen felhasználási területeit tekintve is igen széleskörű anyagról van szó, s beépítési előnyei, különleges jellemzői is az uralkodói pozícióba segítették. A polisztirol használható födém és tető hő-és hangszigeteléséhez, de a leginkább az épületek homlokzatának hőszigetelését végezzük vele. Figyelje a hőseinket!

A mesterséges alapanyagú hőszigetelő anyagok – Nálunk szuperhősök védik falát!

Az EPS hősök

A mesterséges alapanyagú hőszigetelő anyagok közé tartozó polisztirolhaboknak két fajtája ismert: az expandált (EPS80) és az extrudált (XPS) polisztirol hab.
Az expandált polisztirolhabok (EPS80) alapanyaga a kőolajból előállított, hajtógázt és speciális alapanyagokat tartalmazó „sztirolgyöngy”. A grafitos polisztirol rendszer, mely grafitadalékkal készül, kisebb vastagságban is eléri ugyanazt a hőszigetelő képességet, mint a hagyományos polisztirol hőszigetelő anyagok. Kiválóan tudjuk alkalmazni olyan területeken, ahol vastagabb anyaggal kell kivitelezni a hőszigetelést, mint például a passzív házaknál, vagy felújítások során.

Az EPS-80 anyag 2-4 térfogat-százaléknyi vizet felvehet, ami a hőszigetelés értékét ronthatja, ezért úgy kell beépíteni őket, hogy nedvességhatás ne érje. Jöhet a padlók, lapos tetők, homlokzati bevonatrendszerek hőszigetelése, a Mi anyagunk nem fog kudarcot vallani!
A nagyrészt levegőből (98%) álló anyag kiváló hőszigetelő képességet mutat, jól alakítható, egészségre, környezetre nem veszélyes. Az expandált polisztirolhab hőszigetelő lemezek anyagtulajdonságai az idő múlásával nem változnak, igen tartós anyagok.
Képzelje el, hogy láthatatlan szuperhősöket építünk be Önnek. Az EPS hősök hatalmas erejüknél fogva tartják a szigetelő berendezés többi rétegét, ugyanakkor, ha az edzett bajnokok víz közelébe kerülnek, csökken az erejük, így körültekintően, nedvességhatás nélkül kell megkezdeni igénybevételüket, s ezután hosszú ideig, daliásan helytállnak majd. EPS vitézeink testsűrűsége: 10-35kg/m3, hővezetési tényezőjük: 0,032-0,040 W/(m∙K).

hőszigetelő anyagok


Az EPS-80 bajnokok fivérei az EPS-100 polisztirol lapok, amelyeket főként azokon a területeken célszerű alkalmazni, ahol további rétegek aljzataként is használhatóak, elsősorban lábazati szigetelésnél.
Lépésálló szigetelésként hősünk helytállhat lapos tetőknél, nem járható tetőknél, padlóknál, pinceszigetelések padlójánál, födémeknél, padlásfödém, betonfödémeknél, padlófűtésnél, koszorúknál, áthidalók szigetelésénél, illetve hűtőterek hőszigetelésénél!

hőszegetelő anyagaink ára

Knauf Nobasil MPN 5 cm-es vastagság499 Ft/m²
Ursa DF 44 Gemini  Üveggyapot 5 cm-es229 Ft/m²
Ursa DF 32 Platinum Üveggyapot 5 cm-es757 Ft/m²
Homlokzati polisztirol   EPS 80 5 cm-es  / HIRSCH795 Ft/m²
Gafitos homlokzati  polisztirol  5 cm-es HIRSCH1 024 Ft/m²
Lépésálló polisztirol EPS 100 5 cm-es/ HIRSCH871 Ft/m²
Lábazati polisztirol  lemez  XPS  5 cm-es / Fibrostir1 826 Ft/m²
A feltüntetett áraink bruttó árak!

hőszigetelés

Az XPS élharcosok

Az extrudált polisztirol habok (XPS) speciális granulátumból készülnek. Legfontosabb tulajdonságuk az alacsony, szinte elhanyagolható vízfelvétel, ezért vízbehatásnak kitett helyre (lapos tetők, lábazatok, talajban lévő vízszigetelések védelme) isbe tudjuk Önnek építeni, valamint az igen nagy terhelésű hőszigetelt födémszerkezetekben, padlókban is gazdaságosan felhasználhatóak.

Az XPS hősök tehát bírják a nedvességet, ezért olyan területekre is beszerelhetők, ahol több víz, csapadék éri őket, így ellenállóbbnak bizonyulnak, mint az EPS „kollégáik”. Az extrudált polisztirol habok testsűrűsége: 25-45kg/m3, hővezetési tényezőjük: 0,034-0,038 W/(m∙K). Marha profik, nem igaz? Nálunk szert tehet rájuk!

hőszigetelő anyagok xps táblák


Ásványgyapotok – jutányos áron, Nálunk!

Tűzvédelmi kiválóságaink – a kőzet- és üveggyapot

Az ásványgyapot hőszigetelő anyagok közé tartozik a kőzet-és üveggyapot.
A kőzetgyapot főként üledékes és vulkanikus kőzetek (bazalt, mészkő, stb.) keverékének olvadékából előállított üveges szerkezetű szálakból hőre keményedő, kötőgyantával előállított termék.
Szuperhőseink táborát gyarapítja a kőzetgyapot is, hiszen kitűnő páraáteresztő és tűzvédelmi képessége van.

Ugyanakkor az árát tekintve jóval drágább, mint a polisztirol hőszigetelési rendszerek, viszont természetes anyagokból áll elő, s igen időtálló védelmet biztosít. A kőzetgyapotra csak szilikonos vakolatot tehetünk, mert a műgyantás vakolattól nem tudna lélegezni a rendszer. A kőzetgyapot testsűrűsége: 40-220 kg/m3, hővezetési tényezője: 0,032-0,044 W/(m∙K).

hőszigetelő anyagok kőzetgyapot


Népszerű bajnokunk – az üveggyapot

Az üveggyapot szigetelés fokozottan tűzgátló rendszert jelent. A világon leggyakrabban alkalmazott szigetelési formátumon belül kétféle termék csoportot különböztetünk meg: létezik a tekercses és a táblás üveggyapot szigetelés.

Felhasználási területeit tekintve kiválóan alkalmazható könnyűszerkezetes házaknál, tető-és padlásszigetelésnél. Ha Ön nem használja padlását, a legegyszerűbb módon úgy oldhatja meg annak hőszigetelését, hogy tekercses üveggyapotot terít le, ugyanakkor létezik járható hőszigetelés, amikor polisztirol lapokra OSB lapot, vagy bármilyen kemény MDF lapot helyezünk, de akár üveggyapotra is lehet kazettás szerkezetet készíteni, amin lehet járni is.
Nagy népszerűségnek örvendő hőszigetelő bajnokunk testsűrűsége: 10-110kg/m3, hővezetési tényezője: 0,031-0,040 W/(m∙K).

hőszigetelő anyagok üveggyapot


Anyagainkról, s azok felhasználási lehetőségeiről, árairól érdeklődjön üzletünkben, ahol szaktanácsadást is kaphat termékeinkről!