Hőszigetelő rendszerk - Homlokzati hőszigetelés

Hőszigetelő rendszereink - Belső és homlokzati hőszigetelés

Most lehull a lepel! Külső vagy belső hőszigetelés – mikor, melyik szükséges?

 

A „hőhídgyilkos” rendszer – a külső, homlokzati hőszigetelés

A Mi külső szigetelő rendszerünk a legádázabb ellensége a hőhídaknak!

Egy megfelelő szigeteléssel ellátott háznál 30-50%-os energia megtakarítás jelentkezik. Sok tényezőtől függ, hogy külső, homlokzati hőszigetelés vagy belső hőszigetelés szükséges-e Önnél.
Nagyon fontos, hogy a hőszigetelést úgy oldja meg, hogy a szigetelések összeérjenek, ugyanis egy komplex rendszerről van szó. Egy nem megfelelően beszerelt, vagy időközben meghibásodott nyílászáró okozta veszteséget nem pótolhatja maradéktalanul a külső, homlokzati hőszigetelés! Ha nem érnek össze a szigetelések hőhíd keletkezik, ezáltal lecsapódik a pára, s megindul a penészedés.

A ház külső hőszigetelése, azaz a homlokzati hőszigetelés az utólagos szigetelés szempontjából a leghatékonyabb műszaki megoldás, mert minden épületrészt hézagmentesen körülvesz. Előnye, hogy a külső falakhoz csatlakozó födémeknél és válaszfalaknál nincs hőhíd, valamint a falban elhelyezett csővezetékek nagyobb hővédelmet kapnak. 

Ön  mindent tud a belső hőszigetelésről?

A belső hőszigetelés általában csak egy kiegészítő szigetelés, ezért anyagi vonzata is kevesebb, mint egy professzionális külső hőszigetelésnek. Ennek a módszernek hátrányai közé sorolható, hogy a hőhidak megmaradnak, és a belső terek kisebbek lesznek. A belső hőszigetelés egy szükségmegoldás, hiszen egyértelmű, hogy ha Ön a kívülről jövő hideget szeretné elzárni, akkor külsőleg célszerű szigetelni is! A nehezen hozzáférhető területek, panel- vagy társasházak esetében indokolt lehet a belső szigetelő rendszer beépítése, de utóbbiaknál csak akkor, ha a külső szigetelés nem oldható meg (pl: egy lakást kell szigetelni, és nem az egész épületet).

Fontos megjegyezni azt is, hogy belső falak utólagos hőszigetelésénél a tömör falszerkezetek hőátadó képessége kihasználatlan marad, mert a fűtési hő már nem éri el a falat. A belülről szigetelt homlokzat kívülről teljesen tömör, és ha nem jó a nedvességzáró képessége, akkor a behatoló nedvességtől épületkárok keletkezhetnek.
A belső hőszigetelés során a téglafalas házból egy könnyűszerkezetes házat alakítunk, ugyanis a tégla hőmegtartó képessége elvész, elzárjuk előle a hőt, csak tartószerkezetként fog a továbbiakban funkcionálni. A belső szigeteléshez szálas anyagokat használunk, leggyakrabban kőzetgyapotot.

 

homlokzati hőszigetelés árak

EPS 80 Hőszigetelő rendszer 5 cm-es   
            1 m² EPS 80 polisztirol lemez     
            1,1 m² üvegszövetháló   
            5 kg ragasztó
1149 Ft/m²
EPS 80 Hőszigetelő rendszer 8 cm-es   
            1 m² EPS 80 polisztirol lemez  
            1,1 m² üvegszövetháló   
            5 kg ragasztó   
1599 Ft/m²
EPS 80 Hőszigetelő rendszer 10 cm-es      
            1 m² EPS 80 polisztirol lemez    
            1,1 m² üvegszövetháló   
            5 kg ragasztó   
1899 Ft/m²
A feltüntetett áraink bruttó árak!

homlokzati hőszigetelés elválasztó

Miért inkább külső szigetelés, a belső helyett?

Egy negyven-ötven centiméteres falnál novemberben, amikor beáll a fagy, a fagyáspont, a hideg 5 centiméterre is bemegy a téglába, januárra már 15 centimétert is haladhat befelé, a kemény mínuszoknál, februárban pedig csaknem 30-35 centiméternyire bent van a fagy az Ön téglafalában. Így a téglafal 60-70%-a elveszett, nem szigetel. Ha viszont a tégla megfelelően átmelegszik, képes tartani a hőt, s egy hatékony külső, homlokzati hőszigetelésnél már lehet, hogy magát a téglafalat sem éri el a nullpont.

Hogyan épül fel egy hőszigetelő rendszer?

Homlokzati hőszigetelés


Mi minden esetben állunk rendelkezésére!
Felkészülten várjuk Önt debreceni üzletünkben, bármilyen kérdése, problémája van, munkatársaink tudják a megoldást!