Megújuló energia

Használja a természet kincseit, használja a megújuló energiát!

Cégünk, a Hőszigetelés-Energia Kft. marha precíz, hatékony, gyors tervezéssel és kivitelezéssel azon dolgozik, hogy a megújuló energia az Ön otthonába is beköltözzön!

Ismerkedjen meg ezekkel a gazdaságos és környezetkímélő technológiákkal, majd győződjön meg eredményességükről! Garantáljuk, hogy elégedett lesz!


A jövő ereje – napenergiából!

Gondoljon csak bele! A Napból érkező, a földfelszínt elérő sugárzási energia értéke évente emberiség energiaigényének ötezerszerese! Miért ne használná ki ezt Ön is?

S hogy mi mindenre jók a napkollektorok? A napkollektorok a sugárzási energiával hőhordozó közeget melegítenek, az így nyert hőenergia meleg víz készítésére, lakótér fűtésére vagy medencevíz fűtésére hasznosítható. Ezek külön-külön is hatékonyan működnek, viszont a legideálisabb megoldás az, hogyha mindhárom rendszer szolgálatát igénybe veszi!

megújuló energia

 

Ne feledje! Pénzt és energiát spórolhat!

A napenergia hasznosítása során a napfényből hőenergia termelődik. Ehhez különböző fizikai feltételek szükségesek. Elsősorban az a lényeges, hogy a megfelelő számú napsütéses óra biztosítva legyen a rendszer számára.

Az ősztől tavaszig terjedő időszakban természetszerűleg kevéssé süt a nap. A napkollektoros rendszer a fűtésrásegítéssel nagyban hozzájárul az Ön komfortérzetének növeléséhez, viszont a fatüzelésű, illetve gázkonvektoros fűtési rendszert teljes egészében kiváltani nem képes. A napkollektorok bármely hagyományos fűtési rendszerrel kényelmesen kombinálhatóak!

Hogyan működnek a napkollektorok?

A napkollektorokat rendszerbe foglalva kell elképzelnie. Figyelje az így kialakuló napkollektor-típusokat! A lefedés nélküli kollektorok, vagyis az úgynevezett szolárszőnyegek elsősorban medencék fűtésére alkalmazhatóak.
A nem szelektív és szelektív síkkollektorok elsődleges feladata a családi házak, irodaházak, közösségi épületek helyben nyert hőenergiával való ellátása.

A vákuumos síkkollektorok és vákuumcsöves kollektorok esetében a vákuum előnye az, hogy kiküszöböli a házon belüli hőáterjedést. Ezért alkalmazásának főleg télen, fűtésrásegítésnél van jelentősége, vagy akkor, ha a kollektoroknak magas hőmérsékletű közeget kell fűteni. Kérje szaktanácsainkat debreceni üzletünkben!

Miért kellhet Önnek a napelemes rendszer?

A napsugárzást hasznosító rendszerek másik fő fajtája a napelemes rendszer, amely a foto-elektromos hatás révén a napsugárzásból közvetlenül elektromos energiát állít elő. A napelemeket elsősorban olyan környezetben lehet alkalmazni, ahol nincs kiépítve az elektromos hálózat, tehát például tanyákon.

A napelemek másik felhasználási területe a korszerűbb családi házak, ahol a rendszer lényegében napelemből és inverterből áll, s hálózatba visszatáplálással megtakarítható a tárolásra szorult akkumulátorok költsége. Intelligens vezérléssel napkövető rendszer is megvalósítható. Mit gondol, van akkora marha, hogy kihagyja?

megújuló energia - napelemes rendszer


Fújjon Önnek a szél! Hasznosítsa a szélenergiát!

Hallott már a szélenergia hasznosításáról? Most lerántjuk a leplet erről a hatékony rendszerről! Képzelje el, amint a szélkerék a levegő mozgási energiáját mechanikai energiává alakítja! Minél nagyobb a szélkerék átmérője, annál nagyobb légtömeg hat a szélkerékre és minél nagyobb a szélsebesség, annál nagyobb mozgási energiával fog rendelkezni a széltömeg. Egyszerű, nem igaz?

megújuló energia - szélkerék


Ezt is lehet tárolni? A válasz: igen!

A szélkerék által termelt elektromos energia tárolására sziget üzemben akkumulátorok szükségesek, amelyek a tárolás mellett állandó feszültségen le is adják azt. Tárolás azért szükséges, mert általában az áram termelése és felhasználása nem esik egy időbe. Minél több akkumulátor áll rendelkezésünkre, annál nagyobb a tárolási lehetőségünk és annál nagyobb szélcsendes időszakot tudunk áthidalni áramkimaradás nélkül. Marha rafinált kis rendszer, ugye?

Általában úgy tartják, hogy szélenergia hasznosítással csak olyan területeken érdemes foglalkozni, ahol a szélsebesség éves átlaga 3-4m/s. Azonban a legnagyobb áramszükséglet az őszi, téli és tavaszi időszakokban mutatkozik meg, a szél sebessége pedig éppen ebben az időszakban lényegesen nagyobb mértékű, mint az éves átlag.

Látja? Mi, a Hőszigetelés-Energia Kft-nél bármire tudjuk a megoldást! Kalkulálunk, tervezünk, kivitelezünk, forgalmazunk, s szaktanácsokkal látjuk el Önt debreceni üzletünkben!